09/25/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Според Калфин малките общини били дискриминирани

Има дискриминация на гражданите, които живеят в малките български общини. Това заяви на среща със симпатизанти в Белица кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин, който вчера беше на посещение в Благоевградския регион. По думите му всички граждани си плащат данъците поравно, но в замяна получават различни неща. Калфин бе категоричен, че хората имат нужда от една институция, която да поставя въпросите и да накара останалите институции да работят така, че да се решат проблемите на хората.
„Това може наистина да стане. За 4 г. в България са постъпили 2 млрд. евро, но сегашното правителство не успя да задържи тези инвестиции и парите си тръгнаха. Трябва да се мисли за увеличаване на доходите и за повишаване на качеството на здравеопазването. А това може да се случиq ако ГЕРБ спре да разпростира пипалата си”, обяви още Калфин. Според него национален приоритет трябва да бъде хората да живеят по-добре.
„Магистрала „Струма” скоро няма да я има, ще има строеж. Управляващите трябва да кажат как ще решат проблемите на българите“, заяви още кандидат-президентът на левицата. Според Калфин изборите през есента ще бъдат много трудни. Той допълни, че наблюденията му сочели, че на хората в страната им е дошло до гуша от това управление.
След Белица Калфин посети Якоруда. „Не трябва всички институции да бъдат съсредоточени в една партия и за това не трябва президентският пост да попада в ръцете на ГЕРБ“, каза той по време на срещата със симпатизанти от Якоруда. Според него това било много важно, защото когато „дадеш всички права на един човек той решава бъдещето на цялата държава“.
„ГЕРБ иска да държи всичко. На тези избори обаче българският народ няма да им го позволи. Българите гледат не как се режат лентички, а какъв е животът”, каза още Калфин. Според него обикновеният българин трябва да разбере, че всичко зависи от него и всички трябва да се обединим около националните цели - доходи, образование, здравеопазване и работни места. За след 17 часа кандидат-президентът се срещна с жителите на Банско. От 19.00 часа в Дома на културата беше предвидено да открие кампанията на социалистите в Разлог.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване