09/25/11 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Чужди дипломати дължат на Ню Йорк 17 млн. долара глоби

Властите в Ню Йорк имат да събират близо 17 млн. долара от глоби за паркиране, издадени на дипломати, съобщи Дарик радио. Солидната сума може да нарасне допълнително тази седмица, когато във финансовата столица на САЩ се провежда годишната сесия на Общото събрание на ООН.
Най-много дължат дипломатите на Египет - 1,9 млн. долара, следвани от представителите на Нигерия с 1 млн. долара и Индонезия, която има задължения за около 725 000 долара.
Конгресмените Майкъл Грим, Питър Кинг и Едолфъс Таунс през май внесоха за разглеждане законопроект, предвиждащ налагане на санкции на държавите, чиито дипломати не си плащат глобите за паркиране в Ню Йорк. Предложените мерки включват възможността Държавният департамент да отказва подновяването на дипломатически разрешителни. Майкъл Грим заяви, че бюджетът на града и без това е достатъчно натоварен, а чуждестранните дипломати не заслужават свободен достъп за сметка на данъкоплатците.
В Ню Йорк има над 290 посолства и консулства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване