09/26/11 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Искат банкови гаранции за изкупуване на мляко

Съгласно Наредбата за управление на националната млечна квота всички одобрени изкупвачи трябва да учредят банкова гаранция в полза на ДФ "Земеделие“. Фондът ще приема документи до края на октомври тази година, а гаранциите трябва да са за срок до 31 октомври на следващата. Размерът е обвързан с количеството на декларираното мляко за периода 2010-2011 г. и е определен с решение на изпълнителния директор на фонда.
Търговци, изкупили до 250 000 кг краве мляко, трябва да учредят банкова гаранция в размер на 6804 лв. Ако изкупеното мляко е между 250 001 и 1 млн. кг, гаранцията е 13 608 лв., а заявилите над 1 млн. кг мляко - 21 772 лв.
Изкупвачи, които кандидатстват за одобрение, трябва да учредят банкова гаранция в максималния размер.
Представители на Агенцията за финансова подкрепа в земеделието и селските райони на Македония са на петдневна работна среща в ДФ "Земеделие", съобщиха от фонда. Посещението е финансирано от Програмата за техническа помощ и обмен на информация (TAIEX) на ГД "Разширяване" на ЕК. Експертите ще обменят опит с представители на отдел "Европейско финансиране" - агенция САПАРД в София и Пловдив.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване