09/26/11 16:45
(http://www.klassa.bg/)

Тръгва документалният филм "Тайните на тайните служби"

Документалната поредица „Тайните на тайните служби” представя анатомията на действията и методите, използвани от спецслужбите от двете страни на „желязната завеса”, в годините на Студената война. Филмът проследява в няколко серии разработването на биологични и химически оръжия, използването на отрови и секретни механизми при спецоперации, медицински експерименти с хора и опити за контрол на човешкото съзнание, прилагането на паранормални способности и срещи с НЛО.
Първата част на документалната поредица „Наследниците на Медея” проследява тайната история на арсенала от опиати и отрови при извършването на т. нар. остри мероприятия, при които са се ликвидирали неудобни за режима лица преди 1989 г.
Във филма са включени интервюта с разследващите журналисти Алексения Димитрова и Христо Христов, историците Йордан Баев и Момчил Методиев, Йоахим Фьорстер – началник на отдел при Комисията по досиетата на бившата ГДР, Сергей Хрушчов – син на комунистическия лидер на бившия СССР Никита Хрушчов, Борис Володарски – бивш служител и анализатор на съветските спецслужби, и други.
Автор на филма е Боян Христов, който заедно с Маргарита Попова са режисьори на лентата. Редактор е Мила Ганчева.
Автор на музиката към филма е младият композитор Александър Костов, студент в АМТИИ.
Телевизия „Европа“ ще излъчи документалният филм „Тайните на тайните служби: Наследниците на Медея” в събота, 1 октомври, от 15.30 часа.
До края на годината и в началото на 2012 г. ще бъдат излъчени и останалите три части на документалната поредица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване