09/27/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

9 кандидатпрезидентски двойки подписаха за честни избори

9 кандидатпрезидентски двойки подписаха вчера споразумение за политическа почтеност и толерантност на изборите. Документът е иницииран от Гражданско движение "ДНЕС", което се състои от над 57 неправителствени организации.
Споразумението за почтени избори беше подписано лично от трима кандидати за президент - Ивайло Калфин от БСП, Сали Шабан Ибрям от Национално движение "Единство" и Андрей Чорбанов от партия "Българска демократична общност".
Документът подписаха и кандидатите за вицепрезидент Емануил Йорданов от Синята коалиция и Николай Кисьов от ЕНП. Председателите на щабовете на кандидатите за президент Меглена Кунева, Атанас Семов, Красимир Каракачанов и Димитър Куцаров също сложиха подписа си под документа.
Със споразумението кандидатите за президент и вицепрезидент приемат да водят почтена, толерантна и открита предизборна кампания, да не уронват престижа и доброто име на опонентите си, да не злоупотребяват със служебното си положение и да не участват в практики за купуване на гласове или други такива, които биха опорочили изборите.
Комисията по досиета оповести вчера и имената на кандидатите за президент и вицепрезидент, за които има данни за принадлежност към структури на бившата Държавна сигурност. Това са Алексей Петров, който е бил щатен служител на 6-о управление, Красимир Каракачанов, сътрудник на 6-о управление, Венцислав Йосифов, сътрудник на 4-то и 2-ро управление, и Стефан Солаков, който е бил щатен и нещатен сътрудник на КДС, първо управление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване