09/27/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха 17 полицаи за корупция

17 служители на МВР бяха задържани за корупция при специализираната операция „Палките 2” вчера в София. Акцията е насочена срещу корупцията в системата на МВР и се провеждала от служители на дирекция „Вътрешна сигурност” и СДВР и е под ръководството на Софийска градска прокуратура.
„Спецоперация „Палките 2” е резултат на тримесечен труд на колегите ми от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, съвместно с прокуратурата и със съдействието на потърпевши граждани от рекета по някои КПП в страната“, коментира по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му в следващите месеци действително да се започне изграждане на видеонаблюдение, контролни пунктове, където няма да има присъствие на полицаи, и по този начин ще се използват съвременните технологии, които документират превишаването на скоростта, и при констатирано нарушение няма да има пряко общуване между полицаите и гражданите.
Това е част от изпълнението на плана за противодействие на корупцията в системата на МВР и като цяло, обясни и зам. градският прокурор Роман Василев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване