09/27/11 09:22
(http://radiomilena.com/)

Нов фестивал в Бургас

Около 750 участника от цялата страна ще се срещнат в Бургас след 2 дни. Поводът е стартът на най-новия национален фестивал, който се организира в морския град. Той носи името „Сребро в косите – песен в душите, край морето на Бургас” и е насочен към хората от третата възраст. Фестивалът няма да има конкурсен характер.
В рамките на 2 дни – 29 и 30 септември, самодейни певчески състави и индивидуални изпълнители от различни краища на страната ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Концертите ще се състоят в залата на градския Военен клуб на ул. „Христо Ботев” № 48 от 10.00 часа.
Първото издание на националния фестивал се посвещава на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Целта му е социалната адаптация на хората от т. нар. „сребърна” възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на най-доброто от богатата песенна и жанрова съкровищница на България.
На 30 септември от 17.00 часа ще се състои тържественият гала концерт под мотото „Бургаски вечери”, посветен на Международния ден на възрастните хора.
Фестивалът се организира от Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004” и Община Бургас със съдействието на градския Военен клуб

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване