09/27/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Новата власт завзе пристанището в Сирт

Силите на новата власт в Либия успяха вчера да завладеят пристанището в родния град на Муамар Кадафи Сирт след тежки боеве със силите, верни на сваления либийски лидер, обяви висш военен командир от Триполи, цитиран от Си Ен Ен. Новата власт все още не контролира града, който е един от малкото останали бастиони на Кадафи.
От Преходния национален съвет се бяха договорили обявяването на новия кабинет да стане след завземането на всички градове, останали под контрола на стария режим.
Самият Полковник обяви, че все още води битки в Либия и е готов да умре като мъченик, предаде АФП, позовавайки се на сайта на телевизия „Ал Либия“.
„Трябва да знаете, че съм на бойното поле с вас. Те лъжат, когато казват, че Кадафи е във Венецуела или че Кадафи е в Нигер. Аз съм сред моите хора и неочакван шок се готви за тази клика от агенти в следващите дни”, уверява Кадафи своите привърженици.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване