09/27/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Очакваме ръст от 5% за летния сезон

Току-що приключва летният сезон и в момента вървят най-активните записвания за зимния. Затова туристическата борса в Лондон е през ноември. Едва тогава ще можем окончателно да се ориентираме и да видим какви резултати ще очакваме през следващия сезон.
Но по данните, които имаме към момента, се очаква нивото на миналата година с една тенденция за ръст около 5%. Това са предвижданията на нашите колеги, английските туроператори, които са много важни за нас, тъй като Великобритания е основният ни пазар. За съжаление не мога да спомена другия пазар – Русия. Причината е, че страната е сред така наречените късни пазари по принцип, а не заради ситуацията, която имахме това лято. Там започват реално продажбите за зимата си чак през средата на октомври. Затова оттам засега нямаме информация. Въпреки това всички наши предварителни проучвания потвърждават прогнозата ни за 5-процентния ръст през 2011–2012 г.
Колкото до промените, които обсъждаме след проблемите през последните седмици, трябва да кажа, че ще има по-сериозни гаранции за потребителите, когато застраховката професионална отговорност в туризма стане процент от оборота на фирмите. Международният опит предлага подобни решения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване