09/27/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Още една врата се отвори за „Булгартабак“

Напълно очаквано и дори с малко закъснение Комисията за защита на конкуренцията също одобри придобиването на „Булгартабак“ от регистрираната във Виена „БТ инвест“. Като се има предвид, че виенската фирма бе одобрена за купувач на 31 август, а Надзорът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол даде зелена улица на проектодоговора с избрания купувач два дни след това. Логично на 13 септември бе подписан и договорът, а сега и КЗК даде благословията си. Трогателно единодушие за сделка, в която освен цената всичко друго е неизвестно, включително и действителният собственик.
Обясненията на ресорния министър Трайчо Трайков, че запор и утежнения имало върху активите на „Булгартабак“, но не и върху тези на „БТ инвест“, са точни. След 20 години приватизация у нас и децата научиха, че се препродава фирмата собственик, а не компанията – предмет на сделката. Последният пример е БТК - приватизацията, за която още не се знае дали е приключила окончателно.
Същото е и с „Булгартабак“ - знаем цената и това е всичко. Все още предстои да научим името на собственика.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване