09/27/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Сърдечносъдовите заболявания убиват най-много българи

Над 60 на сто от българите умират от сърдечносъдови заболявания. Това сочи статистика, оповестена вчера от Дружеството на кардиолозите в България. Традиционно се казва, че две трети или около 65 000 от смъртните случаи у нас се дължат на сърдечносъдови болести. Подобна била ситуацията в цял свят и проблемът се е превърнал в глобален.
Нашата идея е, че тези случаи могат да бъдат намалени с близо 20 на сто до 2020 година, обясниха от дружеството. При добра профилактика и лечение до 80 на сто от инфарктите можело да бъдат предотвратени . По повод Световния ден на сърцето, който се отбелязва на 29 септември, Дружеството на кардиолозите в България ще проведе кампания сред млади хора и семейства, за да повиши тяхната информираност за превенцията на сърдечносъдовите заболявания. Според специалистите, тя трябва да започне още в най-ранна детска възраст с изграждане на навици за здравословно хранене и двигателна култура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване