09/27/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Трудно е да запазим бранша конкурентоспособен

Има и още едно мото на Световната организация по туризъм – разнообразяване на европейската оферта за туризъм. Целта е да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната и икономическата сфера на обществения живот.
В световен мащаб се отдава изключително голямо значение на този отрасъл. Преди две години Европейската комисия излезе с един доклад, в който прогнозира, че единствената индустрия, която ще има минимум 5% ръст в икономическата сфера на Европа в 20-годишен хоризонт, е туризмът. Нека да си припомним обаче, че Италия, Гърция, Франция, Португалия, Испания са европейските страни – туристически дестинации. Това показва колко е трудна задачата да запазим българския туристически продукт конкурентоспособен.
Въпреки че денят на туризма е повод за празнуване, не можем да избягаме от проблемите, които връхлетяха бранша в последните седмици. Трябва ясно да се разбере, че пълната отговорност към клиента носи организаторът на туристическото пътуване. Другото особено е, че професионалната отговорност според нашия закон е под формата на застраховка. Въпросът е да заработи механизмът. Механизмът на нашия гаранционен фонд заработи мигновено. В момента водим разговори с представители на икономическото ведомство за още по-добър синхрон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване