09/27/11 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Шофьорът, прегазил Ангел, остава в ареста

Шофьорът, прегазил 19-годишния Ангел Петров от Катуница, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд вчера. 55-годишният Симеон Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу момчето и го е прегазил, обявиха магистратите. Инцидентът е станал привечер, когато все още не е било тъмно.
Самият Йосифов пък първоначално помислил, че е прегазил куче, тъй като по буса му "Форд" имало косми. Защитната версия бе лансирана от адвоката му Стефан Левашки.
"Киро, тоя дето му казват цар Киро, аз не го познавам", каза Йосифов пред магистратите. "Съжалявам за това младо момче и за себе си съжалявам", заяви още задържаният. Той обясни, че в деня на инцидента приятели от пловдивския ромски квартал Столипиново го помолили да ги закара на помен в село Катуница. „Никога не съм ходил там", каза Йосифов. След влизане в селото станал скандал между местни момчета и хората на Кирил Рашков. Пътуващите в буса на Йосифов станали свидетели на разправията. След това той ги закарал пред къщата на ромския бос.
В буса пътували още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Кирил Рашков, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел, съобщи съдията по делото Красимира Костова. Тя добави, че няма данни да е имало нападение над хората, които е возил Йосифов. По думите на съдия Костова са противоречиви и данните за това, имало ли е помен на сина на Кирил Рашков или не. Хората на Йосифов твърдят, че са отивали на годишнина от смъртта на сина на Кирил Рашков Иван в Катуница. Жителите на селото обаче обявиха, че такъв помен вече е правен и не е в същия ден. В мотивите на съда се посочва още, че бягството на Йосифов от местопрестъплението е било премислено.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване