09/28/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

ВСС избира шефове на спецсъдилищата

Висшият съдебен съвет отново ще избира днес шеф на Апелативния специализиран наказателен съд за организираната престъпност, след като не успя да стори това през юли. За поста се състезават четирима кандидати - Асен Христов, прокурор в Софийска районна прокуратура, Георги Ушев – зам.-шеф на Софийския районен съд, командирован в Софийския градски съд, Десислав Любомиров, съдия, който беше и кандидат в конкурса за шеф на СГС, и Румяна Илиева от Сливенския окръжен съд.
Това е втори опит на съдебния съвет да избере шеф на второинстационния спецсъд, след като конкурсът преди съдебната ваканция се провали. Тогава за поста се яви само шефът на Хасковския окръжен съд Росен Русев. Висшите магистрати обаче не останаха доволни от концепцията му за развитие на новата институция, която трябва да заработи от 1 януари 2012 г., и го върнаха на поправителен. Междувременно на 6 юли Русев се отказа и оттегли кандидатурата си.
За следващия четвъртък пък е насрочен изборът на шеф на спецсъда, който ще гледа делата срещу мафията, на първа инстанция. Кандидатите са Величка Иванова–Влашева, военен съдия от Пловдив, отново Георги Ушев и Георги Николов, шеф на съда в Сливница.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване