09/28/11 17:17
(http://radiomilena.com/)

Питане за статута на сградата в ЦГЧ на Поморие

 Питане от Василка Кусева, относно статута на сградата в ЦГЧ-Поморие:  Читалище „Просвета” с кинотеатър или кинотеатър с  дейности на читалище „Просвета”. Запитването бе отправено към Общински съвет-Поморие с желание за устен отговор.

Янчо Славов: Аз не знам от кого чака устен отговор-от Общинския съвет или от администрацията?

Хувавина Япаджиева: Колеги, искам да ви припомня няколко факта. С този въпрос се занимахме още през януари месец на извънредната сесия, която направихме за читалището. Помните добре, че тук надълго  и нашироко се изследва статута на сградата, начина й на ползване и собствеността. И взехме едно решение -да ни бъдат представени всички книжа  и че най-удачно е първо да се реши въпросът относно ползването на сградата, относно собствеността й и относно редовността на строителните книжа, относно финансирането и чак тогава да продължат по-нататъшните действия по откриването на читалището. Проблемът не е решен, той тепърва предстои.Така че с този въпрос Общинският съвет се е занимавал преди повече от девет месеца. Поискали сме необходимите книжа, не са ни предоставени и не от нас трябва да се търси отговор на въпроса какъв е статутът на сградата. Аз  веднага мога да отговоря това, което беше обявено на сайта на Агенцията за обществени поръчки, че сградата е Кинотеатър-Поморие. Това всеки може да го провери, не знам защо е отправено това питане. Може би госпожата не е следила всички сесии на Общинския съвет. Но факт е, че много отдавна се занимахме с този въпрос  и сме поискали всички необходими документи. Те не са ни предоставени до момента и мисля, че питането трябва да бъде отправено към който е отправено и нашето искане преди повече от девет месеца и отговор няма. И не мисля, че е от компетентността на Общинския съвет да отговаря в момента на този въпрос.

Янчо Славов: Има ли други коментари по въпроса? Тъй като се искаха от нас извънредни сесии по въпроса, имаше и такива идеи. Имаше една поредица от мнения на общински съветници по този казус. Нещата във времето бяха пропуснати, не е известно по какви съображения. И стигнахме до това положение сега да се питаме по разни въпроси. Сега към днешна дата въпросът е дали да инициираме или да процедираме нещо друго освен това, което сме направили досега? Дали считаме за необходимо? Ако считаме, че не  необходимо, те нещата са докарани до там, на  всички, които се интересуват са ясни. Но все пак един последен опит. Считате ли, че е необходимо да го правим или няма никакъв смисъл? Казвайте, колеги, сега е моментът!. Значи считаме,  че не е необходимо. Все пак ние трябва да се произнесем по това питане, което е  с обществено голяма значимост. Оставяме го без последствия. Няма да правим извънредна сесия, документите които имаме не завършват картинката по сградата и няма  какво по нататък да се занимаваме с нея, приключваме. Няма да гласуваме нищо.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване