09/28/11 19:10
(http://radiomilena.com/)

Премиера на юбилейната книга на Йордан Попов в Поморие

Гранд Хотел Поморие посрещна известния наш писател – белетрист и сатирик Йордан Попов, който ще представи за първи път юбилейната си книга „Червеят на съмнението” в библиотеката на петзвездния комплекс на 30 септември от 17.00 часа. Повод за това са стартиралите есенни културни салони в Гранд Хотел Поморие, които имат за цел популяризиране на българската култура и изкуство в световен мащаб. Йордан Попов бе един от участниците на пленера „Слънце и Бриз” по време на пролетните културни салони, когато заедно художници и писатели твориха в „сезона на калкана”
Седмицата до 2-ри октомври е наситена с културни мероприятия и творчески срещи. Петзвездният комплекс посреща величия на съременното българско изкуство, които творят в различни области – артисти, музиканти, художници, скулптури, режисьори и писатели.Сред тях са Рангел Вълчанов, Йордан Попов, Ставри Калинов, Стефан Божков, Божидар Бояджиев, Светозар Бенчев, Христо Вачев, Георги Динев, Валери Чакалов, Кольо Карамфилов, Долорес Дилова, Цветан Кръстев, Румен Статков, Богомил Живков, Никола Диков, квартет „Славей”,.Всеки от тях е уникален в това, което прави, а присъствието им всички заедно в Гранд Хотел Поморие е истинско събитие.
Най – новата книга на Йордан Попов представлява юбилеен сборник, събрал най – доброто написано от автора през последните 50 години.Съдържа две повести и един роман и е с претенции, че това е най – забавната книга в съвременния български хумор.
Библиотеката на Гранд Хотела не е избрана случайно като място за срещата с всички, които изпитват невероятна наслада от творчеството му. Наред с премиерата на книгата е и официалното откриване на библиотеката с изцяло обновена колекция от книги. Срещата с Йордан Попов ще даде началото на изключително наситената културна програма на 30 септември. Същата вечер предстои откриването на изложба картини от второто издание на пленера „Слънце и Бриз”, откриване на две уникални скулптури на Богомил Живков и Никола Диков, а по – късно и Гала вечер коктейл с участието на  световно известните български вокални групи „Некрасов Дон Козакин“ и квартет „Славей“, създаден от легендата на българския фолклор  Надка Караджова. Вечерта ще мине под мотото „Подарете ни Ваша любима книга с послание”, а събраните книги ще бъдат част от духовното богатство в библитеката на комплекса.
Всичко това е още една голяма крачка в утвърждаването на Гранд Хотел Поморие в културен център и място, в което бизнесът и изкуството си подават ръка.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване