09/28/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Ремонтираха 3 отсечки в област Кърджали

Три ремонтирани трасета в област Кърджали и Хасково откриха вчера премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова. Отсечките са с обща дължина 25 км, а проектът е на стойност над 15 млн. лв. Средствата се отпускат по Оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР). Изпълнител на строителните дейности е обединение „Трейс Родопи“, което дава 7-годишна гаранция за асфалтовата настилка. „С подобряването на инфраструктурата се осигурява на хората по-добра свързаност и мобилност“, коментира министър Лиляна Павлова. По думите й в момента продължава рехабилитацията на още 50 км второкласни и третокласни пътища. „С магистрала „Марица“ и високоскоростната жп отсечка Пловдив-Свиленград до 2 години този регион ще стане много привлекателен за инвестиции“, заяви премиерът Борисов.
В момента в региона се инвестират около 50 млн. лв. Вложенията са в социална и образователна инфраструктура, които също се отпускат по ОПРР. Пари са предвидени и за ремонта на 20 училища и детски градини. Регионалното ведомство предвижда следващите месеци в областите Кърджали и Хасково да бъдат изградени жилища за хора с увреждания.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване