09/28/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Фъргюсън обвини Бербатов за провала срещу "Базел"

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Алекс Фъргюсън обвини Димитър Бербатов за пропуснатата победа срещу „Базел“ в мача от Шампионската лига. Българинът влезе в игра в последните 8 минути, а в добавеното време можеше да донесе победата за „Юнайтед“, но ударът му от малък ъгъл намери външната страна на мрежата. Мачът на „Олд Трафорд“ завърши 3:3, като „Базел“ сензационно обърна резултата от 0:2 до 3:2, а в последната минута Ашли Йънг изравни за домакините. "Бербатов имаше страхотен шанс в добавеното време. Ако беше върнал топката, Нани беше сам и щеше да вкара", каза Алекс Фъргюсън. Двубоят бе невероятно драматичен, след като „Юнайтед“ успя да поведе с 2:0 до почивката с голове на Дани Уелбек, но през второто полувреме швейцарците разнебитиха англичаните, забиха им три попадения и ги обърнаха до 3:2, за да дойде последната минута, когато Ашли Йънг изравни и спаси англичаните от голям резил. Футболистите на „Базел“ заслужават само адмирации за играта си и могат да съжаляват за изпуснатата победа, която им прилягаше изцяло, а за представянето на „Юнайтед“ след почивката може да се каже само едно нещо - трагично. Така „Базел“ и „Бенфика“, който победи румънския „Оцелул“ с 1:0, поведоха с по 4 точки след изиграването на два мача от група „С“ на Шампионската лига, „Юнайтед“ е с два пункта, а румънският първенец е на дъното без спечелена точка.
Голям скандал избухна и при тима на „Манчестър Сити“ след загубата с 0:2 от „Байерн“ (Мюнхен). Тази среща и последствията след нея показаха, че мениджърът на „гражданите“ Роберто Манчини явно изобщо не може да се справи с огромния брой звезди и тотално се проваля в опита си да създаде отборен дух. След като Карлос Тевес отказа да влезе в игра в мача срещу „Байерн“, стана ясно, че по време на двубоя Манчини е имал скандали и с други двама свои футболисти – Пабло Сабалета и Един Дзеко. Италианецът е имал разпален спор със Сабалета, който бе оставен на резервната скамейка. Все пак босът на „гражданите” призна, че е направил грешка и е изяснил отношенията си с аржентинеца. „Говорих с Пабло Сабалета, но аз направих грешка – изясних това с него, няма нищо”, коментира той.
Един Дзеко пък не скри разочарованието си от факта, че бе сменен през второто полувреме на мача. „Един Дзеко бе недоволен, че излезе, но смятам, че мениджърът може да прави, каквото смята за правилно. Мислех, че бе важно да направя това – играем на всеки три дни – един играч не може да играе добре всеки път, така че помислих, че е по-добре да направя смяна. Така че трябва да говоря с Един. Той имаше слаб мач. Ако някой трябва да бъде недоволен, то това трябва да съм аз, не той”, сподели Манчини. В другата среща от тази група „Наполи“ безпроблемно победи „Виляреал“ с 2:0. Попаденията вкараха Марек Хамшик и Кавани (от дузпа) само в разстояние на три минути. По този начин тимът от Неапол събра 4 точки и изостава само от лидера „Байерн“, който е с пълен актив след първите два кръга.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване