09/28/11 18:20
(http://radiomilena.com/)

ЦИК отсече – без социологически проучвания в изборния ден

Резултатите от социологическите проучвания, извършвани в изборния ден, да се оповестяват след 19.00 часа, а интервюта с избиратели да се провеждат извън избирателните секции, реши Централната избирателна комисия. До 15 октомври пък агенциите, които ще извършват проучвания, трябва да представят заявления и необходимите документи. Всички анкетьори трябва да имат отличителен знак. До 20 октомври в ОИК агенциите трябва да представят и списъците с имената на анкетьорите.
От ЦИК постановиха още за хората с увреждания да има специална секция, която да улеснява достъпа им до изборните секции, като те ще могат сами да избират в коя секция да гласуват. Хората с уреждания ще могат да имат придружител, като за целта трябва да представят удостоверение от ТЕЛК или НЕЛК.
До 15 октомври от ОИК трябва да оповестяват къде са специалните секции за гласуване на хора с увреждания.
До 8 октомври се подават заявления за получаване на удостоверения за гласуване на друго място, а до 15-ти октомври ще се правят промени в избирателните списъци, определиха още от комисията, съобщи Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване