09/29/11 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия победи Аржентина и спечели „Копа Рока“

Националният отбор на Бразилия победи тима на Аржентина с 2:0 във финалния двубой реванш за „Копа Рока“ и по този начин спечели трофея. Точно преди две седмици в аржентинския град Кордоба двата състава завършиха наравно 0:0 и оставиха крайния изход на спора за срещата в Белем. Там „кариоките“ победиха с 2:0 с попадения на Лукас и Неймар и спечелиха престижния трофей. Купата носи името на бившия президент на Аржентина Хулио Рока.
И двата тима бяха съставени от играчи от вътрешните първенства на двете държави. В състава на "златистите" обаче личаха имената на бившия плеймейкър на „Пари Сен Жермен“, „Барселона“ и „Милан“ Роналдиньо, Деде, Фред, Неймар и Клебер.
Тийнейджърът Лукас изигра много добър мач за победителите. Той тормозеше отбраната на "гаучосите" през цялото време, като девет минути след подновяването на играта след страхотен 50-метров рейд и отличен завършващ удар откри резултата. Аржентинците така и не успяха да намерят начин да отвърнат на удара, а четвърт час преди края Неймар сложи точка на спора с удар отблизо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване