09/29/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

НАТО отказа да бомбардира родния град на Кадафи

НАТО не е намалила дейността си в Либия, но няма да отговори на призива на силите на новия режим да засили ударите си над Сирт и Бани Уалид, които са последните два бастиона на силите на Муамар Кадафи. Това каза говорителят на операцията Ролан Лавоа, цитиран от АФП. По думите му през последните дни са извършвани най-малко по сто полета дневно.
В същото време холандските депутати гласуваха удължаване с три месеца на участието на холандските въоръжени сили в операцията на НАТО в Либия. Против решението бяха единствено социалистите и крайнодясната Партия на свободата. Това ще е третият тримесечен мандат на холандските военни в натовската операция, които не участват във въздушните удари, а само в поддържането на забранената за полети зона над Либия. В операцията участват около 200 холандски войници, шест изтребителя Ф-16, миночистач и самолет-цистерна.
Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че е издала "червена заповед" за ареста на Саади Кадафи, един от синовете на бившия либийски ръководител Муамар Кадафи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване