09/30/11 15:17
(http://radiomilena.com/)

Юбилейна грамота за Община Поморие

 Юбилейно годишно отчетно събрание се проведе днес по повод  90-та годишнина от основаването на Съюза на слепите в България и тридесет години от създаването на териториалните му структури. ТСО на слепите гр.Поморие е създадена след решение на VІІІ-ия конгрес през 1981 г на 12.04., с председател Панайот Радев и сътрудник Иванка Пулева. На 12-ти  април 1985 г. е избран за председател Никола Илиев и сътрудник Марийка Илиева, които и  до сега ръководят организацията, обхващаща 2 селищни общини- Несебър и Поморие. В момента организацията  на хората със зрителни увреждания наброява 76 съюзни членове, от които 46  мъже и 30  жени. На днешното събрание бяха разгледани и приети: отчетен доклад на ТСО на незрящите гр.Поморие за периода от 24.03.2010 г. до 30.09.2011 г.; финансов отчет за същия период; проекто решения за 2012 година.

На финала бяха наградени съюзни членове- основатели, хора вземали активно  участие в провежданите мероприятия през годините. Юбилейна грамота за Община Поморие, в лицето на Петър Златанов бе връчена от председателя на ССБ В. Долапчиев  за заслуги в осъществяването на интеграцията на хората със зрителни увреждания, за принос в усъвършенстване на политиката за хората в неравностойно социално положение . За ползотворното сътрудничество и партньорство в общия стремеж към подобряване качеството на техния живот и равнопоставеност в обществото.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване