10/01/11 10:38
(http://www.cross-bg.net/)

Младежите на БСП: Поуките от случилото се в Катуница трябва да бъдат взети сега и категорично от всички партии и институции!

София /КРОСС/ Младежкото обединение в БСП следи внимателно случващото се в страната в дните след умишленото убийство на Ангел Петров от село Катуница, съобщиха от Оперативно бюро на Младежко обединение в БСП. "Дълбоко скърбим за неговия погубен живот. Този трагичен случай бе повод в обществото да избухне справедлив социален гняв срещу беззаконията на един типичен местен феодал - Кирил Рашков, наричан „Цар Киро”, който в няколко интервюта подчертава, че симпатизира и се договаря с управляващата партия ГЕРБ. Хората са справедливо възмутени и от бездействието на МВР в деня на кризата в село Катуница. Но какво да чакаме от ведомство, чийто министър признава, че е по-полезен, когато е в отпуск, отколкото на работа. Същият министър за две години не направи нищо за намаляване на битовата престъпност в България. Арестът на Рашков, който преди това бе охраняван от МВР като особена държавна ценност, бе чист кризисен ПР на властта. А и Рашков бе арестуван, както се арестува приятел - дискретно и без полицейското насилие, с което свикнахме от клиповете на „МВР - Пикчърс”. Всички тези събития предизвикват справедлив гняв, който споделяме. Това е недоволство не само срещу конкретно лице, а срещу местните феодали, срещу бездействието на институциите, срещу новите приятелски кръгове от недосегаеми хора от обкръжението на настоящата власт на ГЕРБ и нейните присъдружни и подкрепящи формации
Публикувана на 10/01/11 10:38 http://www.cross.bg/index/article/articleid/1251075
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване