10/01/11 07:54
(http://e-vestnik.bg/)

Светльо и Венци за президент: 20 години минаха в сън, ние сме новото 20 в политиката

Светльо Витков и Венци Мицов - официално регистрирани кандидати за президент и вицепрезидент. Снимка: e-vestnik

Светльо и Венци от „Хиподил” - Светльо Витков и Венци Мицов - са кандидати на изборите за президент и вицепрезидент. Понятието „президентска двойка” не им харесва заради любовните асоциации, които води със себе си. След усилено събиране на подписи през септември популярните музиканти успяха да се регистрират в ЦИК. Кандидатурата им е пропита от бунтарски послания и колоритност. Случаят напомня на Иван Кулеков и Христо Бойчев, които кандидатстваха за президент и вицепрезидент през 1996 г. Тогава те успяха да свалят напрежението в условия на остро политическо противопоставяне. И да отправят с шеговит тон важни послания.
Същото правят сега и Светльо и Венци. Посланията им са по-уместни от тези на политическата върхушка.
Светльо Роден е през 1971 г. в София, завършва висшето си образование в УНСС. Става вокалист на група популярната група “Хиподил” през 1993 г. и пише всички текстове на песните в албумите на групата.
Светльо и Венци, които вече 20 години работят съвместно и записват общо шест албума на “Хиподил”. Поради напускането на някои от членовете на групата, тя вече е останала само като име. Сега двамата музиканти кандидат-политици продължават дейността си в групата “Светльо&The Legends”, създадена през 2007 г. Светльо Витков има и 3 издадени книги: „Карате – поглед по пътя”, ”Благодарение на…” и „Bulgarno или истерията Хиподил”. Години наред Светльо преподава карате на деца и възрастни в спортен клуб „Кофукан”.

- Все пак спяхте да съберете подписи и да подадете документи за изборите. Трудно ли беше?

Светльо Витков: Животът е изпълнен с трудности (смее се).

Венци Мицов: Успяхме, в което разбира се никога не сме се съмнявали. Искаме да благодарим на хората от Инициативния комитет за неуморната им работа в последните седмици. Без тяхната самоотвержена помощ нямаше да успеем. Събрахме доста повече от необходимите 7000 подписа и повярвайте ни – въпреки че когато си честен в тази дейност, не е лесно, бяхме изключително удовлетворени от факта, че се срещнахме очи в очи с хората, които ни подкрепят…В София, Пловдив, Стара Загора, Търново, Бургас, Несебър, Каварна…Сега, в хода на кампанията ни ще се срещнем пак с приятелите ни в много български градове…Няма да носим кебапчета, защото са вредни за здравето…Евентуално капачки за буркани и капачки от бирени бутилки, но само ако са по БДС…

- Кой е твърдият ви електорат?

Светльо: Твърдият ни електорат е от 18 до 55 години. По-нататък е по-омекнал.

Венци: Твърд електорат имат само онези, които не искат да предложат нищо ново и не желаят да забравят нищо старо. Твърдият електорат е присъщ само на партиите, които така „твърдо“ ни ръководеха, щото България намаля с милион и половина души. Хората, които ни подкрепят, са онези, които не желаят този геноцид да продължава повече.

Светльо Витков. Снимка: e-vestnik

- Част от електората (почитателите ви) може да са объркани – до каква степен това е сериозна инициатива или игра. Какво ще им отговорите?

Светльо: А, ново двайсет?! Ще им отговоря така: гласувайте с бюлетина № 20 и да не се объркват толкова.

Венци: Ами… Внесохме подписи. Регистрирахме се в ЦИК. Намираме се под номер 20 в интегралната бюлетина за президентските избори на 23 октомври… Имаме инициативен комитет, съставен от млади, интелигентни и отдадени на идеята хора… Има ли нещо, което ви звучи несериозно дотук? Или да допълним, че това, което се случва последните години в България, е много сериозно и не е игра… Когато политиците се държат като шоузвезди, не е ли време да им напомним, че всъщност ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване