10/01/11 19:04
(http://radiomilena.com/)

Стотици жители аплодираха старта на кампанията на Петър Златанов и ПД „Социалдемократи“

Официален старт бе даден  днес на предизборната кампания на Петър Златанов, настоящ кмет на общината и кандидат за същия пост, издигнат от Инициативен комитет и на кандидатите за общински съветници на Политическо движение  „Социалдемократи“.  В стила на традиционното българско гостоприемство -с питка и сол те се срещнаха днес със стотици жители на община Поморие в кафе ”Градина”, съобщиха от  пресцентъра на ПД ”Социалдемократи” .
Петър Златанов направи  подробен отчет за свършената работа по време на мандата му като кмет. Изброи  всички проекти, финализирани от общинската администрация. Благодарение на Златанов в ход е проект за образователна инфраструктура  на стойност над 3 милиона лева по европрограми /преустройство на ПГТ по туризъм/.
Поморие е един от  черноморските градове, който няма проблем с отпадните води. Пречиствателната станция е достатъчно голяма за нуждите на общината, но въпреки това местните власти защитиха проект за увеличаване на капацитета й с цели 60 %. Одобрени са още 1,8 милиона лева по проект „Поморие – град на солта“.
„Поморие не е просто един град. Ние сме го взели на заем от децата си и трябва да им го върнем, но по-добър“, заяви Петър Златанов по време на представянето.  Обясни какви още дейности възнамерява да  извърши, за да ги доразвие, ако бъде избран. Сред най-мащабните планове  са асфалтиране на градската и междуселищна мрежа, ремонт на тротоари и изграждане на паркови зони.
Каза, че не се страхува от градивна критика, дори държи да му се казват грешките, за да може да ги коригира. По отношение на социално-слабите семейства от различни населени места в общината, които нямат възможност да изпращат децата си да учат в Поморие да се организира безплатен транспорт и да се помогне на желаещите ученици  да продължат средното си образование и на техните семейства.
Мотото на неговата кампания е „Да управляваме заедно”, а основната идея е за повече гражданско участие,  прозрачност и контрол в управлението. Златанов обеща да представи писмено отчет, който ще бъде разпространен във вид на брошура.
Сред успехите на Златанов е възстановяването в собственост на общината на терена в района на бившата ж.п.линия. В момента там се извършва подмяна на водопровода и предстои да бъде изградена пешеходна зона с търговски център и място за развлечения. Привържениците му го аплодираха и за усилията му, вследствие на които общината стана собственик на пристанището.
От Клуба на пенсионера му връчиха грамота за заслуги, напомняйки че днешният ден 1-ви октомври е ден на пенсионера и освен за младите, местната власт  има мисъл и за възрастните хора.
Програмата на ПД „Социалдемократи”  бе представена от кандидата  за общински съветник Кери Митева. Основен фокус в  платформата  на политическото движение е семейството- как да се подобри жизнената, социално-икономическа среда, подкрепяща семействата. В листата за кандидати за общински съветници са:
Керачка Митева- Стоянова- адвокат, Пламен Вътков- организатор производство, Йордан Терзиев-управител на фирма, Красимир Симов- управител на собствена фирма, Стефка Ванчурова- учител, Станислав Ковачев-гл.технолог в „Лозина”АД, Калиопа Кръстева- служител в ОП”СПОПТ”-Поморие, Иван Петрунов-студент, Минка Христова-управител на търговска фирма.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване