10/02/11 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Скромен протест на майки пред Столична община

Едва четири майки се появиха пред Столична община вчера с искания за увеличаване на детските надбавки. Протестът бил скромен заради променената в последния момент дата и заради забраната за присъствие на деца, обясниха майките. Ниската подкрепа се дължала и на преекспонирането на искането за повече пари в общественото пространство.
Освен за вдигане на надбавките от 35 поне на 60 лева дошлите на протеста жени настояха образованието на деца с увреждания да бъде безплатно, както и да бъдат осигурени по-евтини учебни помагала и безплатни лекарства за най-малките. Според тях детските надбавки трябва да бъдат свързани с минималната работна заплата. Майките очаквали и редовно изплащане на парите.
„450 000 лева, или колкото е половината бюджет на социалното министерство, отиват за детски. „Надбавката от 35 лева е помощ за отглеждането, а не издръжка за детето", каза министър Тотю Младенов по повод предявените от майките претенции. "Нашите усилия са насочени към подкрепа на всички български деца еднакво. Специално внимание отделяме на уязвимите групи, като дечица с увреждания и от малцинствата. Целта ни е да създадем условия всички те да влязат в първи клас и да учат", допълни министърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване