10/02/11 18:19
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА би с 3:0 и "Светкавица" в Търговище

Отборът на ЦСКА записа победа с 3:0 при гостуването си на „Светкавица“ (Търговище) от осмия кръг на родната „А“ група и продължава да оглавява класирането в шампионата с пълен актив от 24 точки. „Червените“ стигнаха до успеха доста трудно. През първото полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол, но през втората част „армейците“ натиснаха своя домакин и след попадения на Мишел Платини и Жуниор Мораес, който се разписа на два пъти, стигнаха до успеха.
След двубоя наставникът на ЦСКА Милен Радуканов заяви, че въпреки безпогрешното представяне на тима му има хора, които умишлено създават напрежение около клуба. „Ние сме убедителен лидер след осем мача. Предстои ни най-тежкото. Двубоите с фаворитите още не са минали, но и това, което направихме до момента, заслужава уважение. Само не знам защо има хора, които искат да създават напрежение около мен и моите футболисти“, попита Милен Радуканов. В следващия, девети кръг на първенството, тимът на ЦСКА приема отбора на „Славия“ (София).
В друга среща от кръга шампионът „Литекс“ изпусна ценни две точки от гостуването си в Перник и завърши 2:2 с „Миньор“. В комбинация с победата на „Черноморец“ (Бургас) с 2:0 над тима на „Черно море“ във Варна това изхвърли ловчанлии от челната тройка на класирането.
След срещата в Перник наставникът на „Литекс“ Любослав Пенев заяви, че с подобна игра тимът в никакъв случай няма да защити титлата си. „Не си обяснявам защо играем така. Тренираме по един начин и играем по друг. Аз съм реалист, не говоря да играем голям футбол. Можем да играем добър футбол. Но това не са детски грешки, това са бебешки грешки и докато не ги изчистим, нищо хубаво не ни чака“, заяви Любослав Пенев.
В морското дерби на стадион „Тича“ във Варна „Черноморец“ (Бургас) победи отбора на „Черно море“ с 2:0. Така „акулите“ събраха актив от 18 точки и излязоха на трето място във временното класиране.
Двубоят на „Тича“ беше интересен от началото до края, почти напълно равностоен въпреки малко по-сериозното владение на топката от страна на домакините. Играта бе двуостра и действията почти не се задържаха в центъра на терена. И двамата вратари имаха много работа, независимо дали след комбинации или далечни удари, трябваше непрекъснато да са нащрек. Попаденията за гостите бяха дело на Андонов и Асис.
В Монтана местният тим завърши наравно 0:0 с отбора на „Берое“ (Стара Загора).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване