10/03/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

БСП обмисля нов вот на недоверие към правителството

Има всички основания за вот на недоверие към правителството. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция вчера в централата на партията по повод на визитата у нас на генералния секретар на Партията на европейските социалисти Филип Кордери.
„Най-силният вот на недоверие е от българските граждани – хората да им кажат какво мислят в действителност за това управление. Вижте какво се случва. Тези дни премиерът е казал: „Забравете Катуница.” Как да забравим нещо, което се обсъжда във всички населени места”, каза лидерът на левицата.
Той обясни, че до момента не са водени разговори за подкрепа на втори тур на президентските избори дори и с ДПС.
„Мисля, че никой вече не се съмнява, че ще има балотаж между Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин”, допълни Станишев.



Социалистите искат промяна в Изборния кодекс

Депутатите Мая Манолова и Михаил Миков от името на Коалиция за България ще внесат в сряда два законопроекта за изменение на Изборния кодекс. Това съобщи Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил.
Измененията засягат прозрачността на действията на избирателните комисии, наблюдението в изборния ден и неизползването на публично-административен ресурс в кампаниите на кандидатите, уточни тя. Според нея, ако мнозинството не приеме предложенията им, ще го
разтълкуват, че ГЕРБ си създават правила, с които да си гарантират добри резултати на изборите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване