10/03/11 19:27
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров с шест места напред в световната ранглиста

Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров регистрира прогрес от шест места в световната ранглиста на АТР. След участието си на силния турнир в Тайланд през миналата седмица, където Димитров достигна до четвъртфиналите и там отпадна от шампиона Анди Мъри от Великобритания, в обновената класация, той заема 70-о място. Българинът има в актива си 696 точки, които натрупа след двете победи над Иван Додиг от Хърватия и Симоне Болели от Италия в Банкок. В Тайланд Григор Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 17 400 долара от наградния фонд.
Днес най-добрата българска ракета при мъжете ще срещне французина Жо-Вилфред Цонга в двубой от първия кръг на силния турнир в китайската столица Пекин.
При мъжете в Топ 10 не настъпват никакви размествания. Лидер продължава да бъде сърбинът Новак Джокович с актив от 14 720 точки, следван от Рафаел Надал от Испания с 10 575 точки и Роджър Федерер от Швейцария с 8 380 точки.
Ракета номер едно на България при дамите пък, Цветана Пиронкова, отстъпи с две места и стартира седмицата на 47-а позиция в световната ранглиста на WTA, запазвайки място в Топ 50. Преди ден пловдивчанката не успя да се справи с трудната задача да отстрани седмата в света Саманта Стосър и напусна турнира в Пекин още в първи кръг след загуба с 0:2 сета (4:6, 0:6). В челото на класацията при жените също няма размествания. Първа е Каролин Вожнячки от Дания, следвана от рускинята Мария Шарапова и тенисистката на Беларус Виктория Азаренка.
В същото време стана ясно, че Цветана Пиронкова ще запази позицията си в класацията на WTA за приходи от наградни фондове за 2011 година. 24-годишната българка достигна до втория кръг на турнира в Токио през миналата седмица. Така тя вече е заработила 445 343 долара за сезона и остава на 45-о място. Пловдивчанката е спечелила общо 1 829 997 долара като професионалистка досега.
Начело в класацията остава шампионката от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия) с 3 338 993 долара. На второ място е победителката в "Ролан Гарос" На Ли от Китай с 3 247 322 долара, а трета е руската звезда Мария Шарапова с 2 789 148 долара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване