10/03/11 15:08
(http://www.klassa.bg/)

Премиерата на „Островът“ без Летисия Каста

Летисия Каста няма да присъства на премиерата на „Островът“, която ще се състои на 10 октомври в Народния театър. Френската актриса, която изпълнява главната роля, в момента снима в Холивуд и няма време да пътува до България. На сцената ще видим режисьора Камен Калев, Стефан Пирьов, Елица Кацарска, Жан-Пол Вал (композитор на филма), Туре Линдхардт, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Руси Чанев, Милен Цветков, Любен Дилов – син, Слав Танев, Иван, Андрей, Део и много други. Известни представители на кино и шоубизнеса ще се появят на премиерата. Очаква се и министърът на културата Вежди Рашидов, както и други лица от правителството.
Премиерата на „Островът“ ще се превърне във VIP събитието на есенния сезон. За първи път в залата на най-авторитетния български драматичен театър ще се прожектира филм. Събитието ще започне в 19.00 ч. с коктейл, организиран от представителите на френската анасонова напитка „Рикар”, а самата прожекция ще стартира в 20 ч. Невероятна церемония на открито ще даде старт на празничната вечер. На червения килим на площада пред театъра, в стил Холивуд, ще се наредят героите на лентата и техните създатели. След края на прожекцията всички гости са поканени на „афтър парти” с DJ Clipper на първи балкон на Народния театър.
„Островът” ще се завърти по кината в цялата страна на 14 октомври.
„Островът” на Камен Калев беше представен на 16 май в рамките на „Петнадесетдневката на режисьорите” по време на кинофестивала в Кан. Това е второто участие с пълнометражен филм за Калев на фестивала. През 2009 г. там беше селектиран и дебютът му „Източни пиеси”. Тази година „Островът” гостува и на кинофестивала в Сараево.
Лентата все още не е показвана у нас. Първата част на филма представя острова като сюрреалистично място, където героите са изолирани от външния свят, оставайки насаме със своите страхове и демони, докато изненадващо „Биг брадър” ги отвежда в съвсем друга реалност – модерна арена, символ на обществения, социален остров, там където си наблюдаван, анализиран и интерпретиран от околните. Това е място, където се разиграва многообразието на гледни точки, където участници и зрители се опитват да разтълкуват образа на Данийл, давайки оценки, критикувайки, подкрепяйки или симпатизирайки на героя. Както се изрази Летисия Каста в някои от своите интервюта за френски медии по време на кинофестивала в Кан: ”Това е луд филм за свободата. Филм за това как всички си мислим, че сме нормални, а всъщност сме много объркани, защото живеем под контрола на неща, които са изкуствено създадени, неща, които не са реални“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване