10/03/11 13:35
(http://radiomilena.com/)

Успешно начало на състезателния сезон

 След изключително резултатен първи сезон за 2011 г, с успешен старт започна и новият състезателен сезон за танцовите двойки от Клуб по спортни танци „Поморие”. Първото за тази есен състезание по спортни танци се проведе през последния уикенд в Ямбол.
Откритият световен шампионат „DIANA CUP 2011″ се провежда за първи път. На танцовия подиум през двата дни в оспорваното състезание се срещнаха 190 двойки във всички възрастови групи от 7 държави – България, Молдова, Румъния, Русия, Италия, Македония, Гърция. КСТ „Поморие” представи танцови двойки в 4 възрастови групи – Juvenile I /деца до 9 г./ LA и ST, Juvenile IІ /деца до 11 г./ LA и ST, Junior I /юноши да 13 г./ LA и ST и Junior IІ /юноши до 15 г./ LA и ST.
Интернационална беше и съдийската комисия, която оцени и класира изпълненията на танцовите двойки. Общо 17 съдии от 9 страни определиха най-добрите двойки от всяка възрастова група – Тодор Миладинов от Македония, Бранко Бохак от Словения, Гергана Жекова, Диана Мешкова, Добрина Паричкова, Иван Деспотов, Йовита Пенчева, Атанаска Дунева, Красимир Евтимов и Петър Радев от България, Зденка Хамплова-Михайлова от Словакия, Галена Великова от Гърция, Сабрина Мануци от Италия, Светлана Великая и Светлана Тверянович от Русия, Георге Радукан от Румъния и Артур Варнаков от Молдова.
С много емоции, музика и изпълнения от висока класа протече това международно състезание. Танцови двойки на поморийския клуб достигнаха до финалите във всички възрасти. Поморийските двойки са и медалисти в престижната надпревара.
Ето и класирането на танцовите двойки на КСТ „Поморие” в  двата състезателни дни:
-    деца до 9 г – – Никола Илиев и Ивон Дерменджиева заеха пето място на латиноамерикански танци и бронзов медал на стандартни танци
-    деца до 11 г. – второ място за Симеон Георгиев и Мари-Никол Маркова на стандартни танци и четвърто място на латиноамерикански танци.
-    юноши до 15 г –Добри Петров и Лора Трендафилова заеха трето мясти и в двете дисциплини -   стандартни танци и латиноамерикански танци

Това впечатляващо представяне на поморийските танцьори на първото за новия сезон състезание е закономерен резултат от постоянните тренировки, от труда на състезатели и треньори, както и от интензивните тренировки по време на тренировъчния лагер в Сливен, проведен в началото на месец септември. Принос за успехите и добрата организация на Клуба има и туристическа фирма „Перота Холдинг” – спонсор на КСТ „Поморие”, която осигурява спокойно и комфортно пътуване на състезатели и треньори за всяко състезание. Няма съмнение, че в предстоящите турнири танцовите двойки на Поморие ще покажат класа и отново ще бъдат сред най-добрите.


Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване