10/03/11 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Шефът на ВКС зове съдиите да се срещат с европейските си колеги

Призивът ми е не само шефове на съдилища да участват в срещи със своите европейски партньори, моята идея е поначало да се задълбочат работните срещи на съдии между отделните съдилища. Това обяви председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, който вчера свика национално съвещание на шефовете на съдилищата в страната по повод препоръките в доклада на Европейската комисия.
„Трябва да бъдем по-активни в отношенията си и информирането на Брюксел за това, което се случва”, смята още председателят на ВКС. Той е имал разговор със Зинаида Златанова от представителството на ЕК в София, като е постигнато разбиране за регулярни срещи, за да се изпращат директно данните какво се случва в съдебната система. На въпрос, какво мисли за усещането на хората за липса на правосъдие и справедливост, той посочи: „Усещането се формира и в известен смисъл се възпитава. Искам да уверя българските граждани, че българският съд ще подхожда еднакво спрямо всички граждани съобразно закона и доказателствата по делото. Извън доказателствата по делото той никога няма и не е постановявал своите решения”, обясни проф. Груев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване