10/04/11 18:04
(http://www.klassa.bg/)

БАН отново настоява за повече пари за наука

Има основание Симеон Дянков тази година да даде повече пари за науката в България, още повече че през 2010 година освен добрите научни резултати, направихме една значителна реформа, заяви вчера председателят на БАН акад. Никола Съботинов. Той подчерта, че предстои разглеждането на проект за бюджет и БАН очаква до края на октомври да стане ясно какъв бюджет ще бъде определен за академията.
Няма научна институция в Европа, която да се намира в такова състояние, в каквото се намира БАН, заяви още акад. Съботинов. Според него, отчетът на БАН пред Народното събрание за миналата година е приет безусловно, което доказва високото качество на работата на учените. Акад. Съботинов припомни, че в академията са извършени структурни промени и оптимизация на административното обслужване.
Вероятно още идната седмица ще бъде свикан Съветът на настоятелите на БАН, на което ще бъде поканен и Симеон Дянков, съобщи вчера председателят на парламентарната комисия по образование и наука Огнян Стоичков. На съвета ще се обсъжда именно бюджетът на БАН за 2012 г.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване