10/04/11 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров отново не успя да победи Цонга

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира в Пекин с общ награден фонд от 2,1 милиона долара. 20-годишният българин изигра страхотен мач, но загуби с 0:2 сета (6:7, 5:7) от поставения под номер едно в основната схема на надпреварата французин Жо-Вилфред Цонга. Хасковлията по нищо не отстъпваше на именития си съперник, но малки грешки в ключовите моменти направиха разликата в сблъсъка.
Още в началото на двубоя пред Димитров се откриха две възможности за пробив, но за съжаление той не се възползва от тях. Цонга имаше затруднения при сервирането си в първите минути на срещата, но с течение на сета стабилизира началния си удар и започна да печели на нула подаванията си. Изключителна сигурност при подаванията си демонстрира и Гришо, който също рядко даваше точка на опонента си при собствен сервис. Така частта беше решена в тайбрек, в който Жо-Вилфред Цонга беше по-съсредоточен и заслужено спечели със 7-5 точки.
Вторият гейм не започна никак добре за Гришо, който изпусна подаването си и изостана с пробив. Юношеският шампион от ”Уимбълдън” и US Open през 2008 година обаче не беше казал последната си дума в срещата и от 1:3 доведе резултата до 4:3 в своя полза, като върна пробива в шестия гейм. Димитров обаче не издържа на напрежението и се пропука в най-неподходящия момент за 5:6, допускайки пробив при сервирането си. След това Цонга нямаше проблеми със следващото си подаване и така затвори сета и мача при 7:5 след час и 48 минути престой на корта.
С участието си в турнира Григор Димитров си гарантира 14 710 долара, но пък няма да прибави точки за световната ранглиста, в която заема 70-ото място в момента.
В същото време стана ясно, че наградният фонд в следващото издание на Откритото първенство на Австралия по тенис ще бъде рекорден за турнирите от Големия шлем. Участниците ще си поделят почти 25 милиона щатски долара, а шампионите при мъжете и при жените ще заработят по 2,2 милиона долара. Организаторите също така обявиха, че системата за видеоповторения "Ястрeбово око" ще бъде въведена от два на три корта. Турнирът ще се състои от 16 до 29 януари 2012 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване