10/04/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Дилма Русеф в Брюксел: Строгите икономии ще навредят

Строгите мерки за икономии могат да причинят още по-големи беди на европейската икономика. Това предупреди Европейския съюз бразилският президент Дилма Русеф вчера в Брюксел, предаде Фокс нюз.
Русеф, която е икономист, припомни дълговата криза, която удари латиноамериканските страни през 80-години на миналия век. Тогава, по думите й, силно рестриктивните фискални промени само са задълбочили процеса на стагнация и безработица.
Трудно се излиза от криза без увеличаване на потреблението, инвестиции и растеж в икономиката, каза Русеф. Важно е страните да се погрижат населението да страда колкото е възможно по-малко и преди всичко да се обърне внимание на безработицата, подчерта бризилският лидер. Тя заяви, че нейното правителство ще направи всичко възможно , за да намали последствията от кризата върху бразилската икономика.
Икономическата ситуация в Бразилия и ЕС, с акцент гръцкия дълг, бяха в центъра на разговорите й с президента на ЕС Херман ван Ромпуй и председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу в Брюксел (на снимката). Русеф призова ЕС към политическа координация за справяне със сегашната ситуация.
Бразилия заедно с останалите членки на БРИК - Русия, Индия и Китай, вече изрази готовност да помогне на ЕС да се справи с гръцкия проблем. Бързоразвиващите се икономики в четирите държави имат общо 4,3 трилиона долара валутен резерв, три четвърти от който се държи от Китай, отбелязва Ройтерс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване