10/04/11 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Кузман Ганчев от Google получи "Джон Атанасов" за 2011 г.

Компютърният специалист Кузман Ганчев спечели наградата "Джон Атанасов" за 2011 г., съобщи Днес.бг. Той е на 30 г. и има докторска степен в областта на компютърната лингвистика от Университета в Пенсилвания. От есента на 2010 г. работи в Google, автор е на софтуерен пакет за машинно самообучение.
На церемония на „Дондуков“ 2 вчера президентът Георги Първанов връчи наградата, която всяка година от 2003 г. насам се присъжда на млад българин със значим принос за развитието на компютърните технологии и информационното общество в България.
Наградата "Джон Атанасов - за ученици" за трети път получи Румен Христов, възпитаник на Природоматематическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен. Той е победител в национални и международни олимпиади по математика и информатика.
Грамота за приложна разработка в областта на информационното общество и компютърните технологии бе връчена на Хараламби Хараламбиев (25 г.), бакалавър във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване