10/04/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

МВнР си иска парите от продажбата на имоти зад граница

МВнР ще иска парите от продажбата на имоти зад граница да отиват в бюджета на ведомството, а не в хазната. Това съобщи вчера говорителят на външно министерство Весела Чернева. Тя уточни, че с тези средства ведомството иска да ремонтира други сгради, които са в окаяно състояние. Бюджетът на външно министерство тази година е 103 млн. лева и другата година ще се запази в подобни стойности. Исканията на външно ще се гледат днес на заседанието на МС. В дневния ред на правителството е включена точка, с която се иска промяна на правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, приет през 2006 г.
Министерството вече продаде няколко имота зад граница и планира тази практика да продължи и през следващата година.  В същото време много български сгради зад граница са в лошо състояние, включително и такива на български посолства. 
Весела Чернева съобщи още, че Министерството на външните работи се е отказало да отправя повторно предложение към президента Георги Първанов да подпише указите за освобождаване на посланиците с досиета, тъй като правителството не очаква промяна в позицията на президента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване