10/04/11 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Михаил Мадански обеща победа срещу Уелс

Новият старши треньор на националния отбор на България по футбол Михаил Мадански даде първата си официална пресконференция като наставник на тима. Това стана по време на лагера на националите в Правец, където те се готвят за двубоите с Украйна на 7-и и с Уелс на 11 октомври. Срещата с Украйна е приятелска и ще се играе в Киев, докато сблъсъкът с Уелс е последен от квалификационния цикъл за европейското първенство догодина.
Михаил Мадански, който смени Лотар Матеус начело на „трикольорите“, определи минималните цели пред неговия екип и футболистите – достойно представяне в първата среща с Украйна и задължителна победа над Уелс в София. „Преди две седмици привлякох в екипа си треньорите на ЦСКА и „Левски“ и се опитах да покажа, че каузата на националния отбор е над всичко. Стилиян Петров вече ще говори пред медиите. Това трябва да ви дава знак, че промените наистина идват. Ще покажем ново лице“, заяви Михаил Мадански. Според него най-важно в момента е да се запази спокойствие и никой да не очаква вълшебства. Специалистът намекна, че в двубоите срещу Украйна и Улес по всяка вероятност ще разчита на Валери Божинов. „Искам на тази пресконференция да си говорим за футбол, а не за сватби. Надявам се Божинов да бъде в оптимална форма за двата двубоя. Ако получи шанс, той трябва да се възползва от него“, каза още Мадански и допълни, че смята да гради новия отбор около Благой Георгиев и Стилиян Петров.
По време на пресконференцията за пръв път от пет години насам капитанът на националния ни отбор Стилиян Петров разговаря с българските журналисти. Той разкри, че истинската причина, поради която си е тръгнал Димитър Бербатов, са постоянните критики по негов адрес. „Митко просто не издържа и си тръгна“, заяви Стилиян Петров. Причината Стилиян да проговори пък се крие в новия път, по който е тръгнал отборът. „Трябва да има единство и аз като капитан ще поема тази отговорност. За да обясня защо не съм говорил толкова дълго, ще ми отнеме много време. Нека не се съсредоточаваме в това, а да погледнем отбора. За слабото представяне вина имаме всички ние. Но това ще се промени. В тима има страхотен потенциал. В лицето на Георги Миланов аз виждам невероятен талант, какъвто България не е имала от много години“, допълни още Стилиян Петров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване