10/04/11 16:30
(http://www.klassa.bg/)

Националите на седмо място в света

Мъжкият национален отбор на България по волейбол запази седмата си позиция в световната ранглиста. В новата касация се отчита шестото място на тима на европейското първенство, петото в Световната лига, седмото на световното първенство миналата година, петото на олимпиадата през 2008 година и третото в Световната купа през 2007 година. Така България събира актив от 112,5 точки, изпращащи я на седмо място в света. Пред българите има само една промяна. Италия измества САЩ от третото място. На върха продължава да бъде Бразилия, следвана от Русия. Сърбия е на пето място, а Куба на шесто.
При дамите България пада с четири места и вече е на 43-та позиция. Нашите волейболистки си правят компания с тимовете на Чили, Испания, Франция, Словения, Панама, Венецуела, Боливия, Ботсвана, Ямайка и Холандски Антили в Топ 40. Лидер и при жените е националният отбор на Бразилия, следван от САЩ, Русия, Япония и Сърбия в първата петица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване