10/04/11 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Нова надежда в стари одежди

Новият селекционер на националния отбор по футбол на България Михаил Мадански ще разчита на Валери Божинов и Валери Домовчийски в двубоите с Украйна и Уелс. Това разкри специалистът на първата си официална пресконференция, откакто пое тима. В разширената група на Мадански за двете срещи попаднаха доста интересни имена. Няма как да му се отрече, че наистина повежда отбора към постепенно подмладяване. Повика шестима абсолютни дебютанти и разкара „старото куче“ Мартин Петров. Изглежда, че на път е и капитанът Стилиян Петров. Дали тези решения ще бъдат правилни, времето ще покаже.
В избора на футболисти на Михаил Мадански обаче прави впечатление присъствието на две позабравени лица – Валери Божинов и Валери Домовчийски. Двамата изпаднаха в немилост под ръководството на Лотар Матеус, а впоследствие обявиха, че няма да играят повече за националния отбор, докато начело е германската легенда. Е, Лотар Матеус вече го няма и двамата са отново в състава. Въпросът е обаче какво ще промени това? Едва ли Божинов и Домовчийски ще намерят път към спасението на отбора. Двамата са слаби реализатори и в това няма спор. Общият брой на отбелязаните от тях голове с националната фланелка е по-малък от пръстите на двете ръце.
Промяната може би наистина се задава. Лошото е, че новата надежда идва в стари одежди...
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване