10/04/11 09:58
(http://www.cross-bg.net/)

Симеон Сакскобургготски и Княгиня Мария Луиза бяха специални гости на празника за 20-годишнината на Американския университет в България

  София /КРОСС/ Гостите в залата на Народния театър посрещнаха с аплодисменти Княгиня Мария Луиза на празника в чест на 20-годишнината от основаването на Американския университет в България. Княгиня Мария Луиза, която беше член на Борда на американското висше училище, пристигна в България за годишнината. Тя и Н.В. Цар Симеон Сакскобургготски бяха специални гости на юбилея. По-рано през деня Сакскобургготски и Княгиня Мария Луиза присъстваха на панихида в памет на основателя на Американския университет Дими Паница. Царското семейство е поддържало дълги години близка връзка с филантропа.   „Цял живот съм го познавала и сме работили заедно за Американския университет и за много други добри дела. Той беше много ентусиазиран”, каза Княгиня Мария Луиза. Сакскобургготски припомни усилията и желанието на Дими Паница през целия му живот да върши благотворителност и да подкрепя млади хора.  
Публикувана на 10/04/11 09:58 http://www.cross.bg/index/article/articleid/1251696
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване