10/04/11 17:01
(http://www.klassa.bg/)

Синдикатите остават в стачна готовност

Синдикатът е в стачна готовност от днес и ефективността на действията ще зависи от развоя на преговорите с ръководството на БДЖ и подписването на колективния трудов договор, каза Росен Зарков, председател на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа“, цитиран от БТА. Той коментира, че по този въпрос не се работи достатъчно бързо. От организацията припомниха, че от предишното споразумение не са изпълнени клаузи, като например да не се съкращават служители без съгласието на синдиката, липсата на работни зимни дрехи и др. Според д-р Константин Тренчев, президент на КТ „Подкрепа“, има сигнали и доказателства за това, че "основните, големите пари на железницата са източени към партиите". Засега обаче нямало сигнали, че правителството на ГЕРБ е източвало дружеството. Според синдикалистите ясен план за преструктуриране на железницата няма.
Организацията на КНСБ в дружеството се обяви категорично против приватизирането на "Товарни превози", защото така ще се ликвидира най-печелившото предприятие в системата на холдинга. През първото шестмесечие БДЖ е на печалба и това се дължи на товарните превози, посочиха от организацията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване