10/04/11 17:18
(http://www.klassa.bg/)

Топлофикациите били готови за зимата, да се готвят абонатите

Топлофикациите у нас са готови за зимата и ще могат да доставят топлоенергия на абонатите си, обясниха вчера от енергийния регулатор. Остава обаче въпросът, как абонатите им ще си заплащат сметките за парно, които този сезон ще бъдат с до 10% по-високи спрямо миналата зима.
На фона на тези хронични проблеми столичното парно е на път да направи нещо нечувано през последните пет години – да излезе на печалба. Така поне твърдят оттам. Прогнозата е много интересна – как дружество с над половин милиард лева дългове, включително и за гориво, успява да постигне подобен финансов резултат? Особено като се имат предвид многобройните му благодарни клиенти, които не си плащат сметките?
Любопитно е също защо енергийният регулатор не реагира по никакъв начин, след като дружеството явно не спазва бизнес плана си и не инвестира достатъчно в поддръжка на мрежата. Доказателството е в многобройните аварии, които цяло лято оставяха ту този, ту онзи квартал без топла вода.
От компанията обаче уверяват, че са готови за работа през зимния сезон. Което по всяка вероятност означава, че зимата закъснява.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване