10/05/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

КУИППД била с вързани ръце за имотите на Кирил Рашков

Комисията за установяване на имущество от престъпна дейност е с вързани ръце за имотите на Кирил Рашков, обясни нейният председател Тодор Коларов в сутрешния блок на bTV. “За да започне проверка комисията, трябва да бъде сезирана и да има обвинения и присъда срещу даденото лице по точно определени текстове”, добави той.
„Отдавна апелирам да бъде приет нов закон, в който да е заложен принципът за отнемане на имущество от съд, без да има влязла в сила наказателна присъда“, заяви още Коларов и добави, че този принцип, който е сравнително нов както в европейски, така и в световен мащаб, е много удачен, тъй като е признат в момента за най-актуалния начин за борене на организираната престъпност.
По думите му българското общество би трябвало да реши какво по-точно иска от комисията. „Ако в случаите като този с Кирил Рашков обществото иска комисията да работи, в този случай ние ще трябва да можем да се самосезираме по сигнали на граждани и това трябва да е ясно разписано”, посочи още председателят на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.
Коларов коментира още, че дори и да е бил приет законопроектът, предложен от Маргарита Попова и отхвърлен от депутатите от ГЕРБ, Кирил Рашков отново е щял да избегне ударите на закона, защото обвинения като заплаха за убийство, незаконно производство на алкохол и джебчийство не попадат в приложното поле на комисията. Той коментира още, че преди три-четири месеца е започнала активна кампания срещу приемането на законопроекта на Маргарита Попова. И зададе въпроса към този широк кръг от хора дали се защитава общественият или частният интерес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване