10/06/11 10:57
(http://radiomilena.com/)

Върховна прокуратура: Действията на „Слънчев бряг” АД са законни

 Върховна административна прокуратура излезе с резолюция, в която всички заповеди и действия на ръководството на „Слънчев бряг” АД са квалифицирани като отговарящи на законите в страната. Резолюцията е по повод на сигнали, в началото на туристическия сезон, от страна на хотелиери, срещу въведените мерки за сигурност, контролен режим и транспортна схема. В сигналите на СНЦ „Съюз на собствениците” в Слънчев бряг се твърди, че заповедите на изпълнителния директор Мария Михалева, с които се въвежда определен ред на движение на МПС в курортния комплекс, са незаконосъобразни. Казусът бе разгледан от Окръжна прокуратура в Бургас, която извърши обстойна проверка на место и по документи. Преписката приключи с резолюция на 24.06.2011 г. Заключението бе, че не са констатирани заявените в сигнала нарушения, произтичащи от цитираните заповеди. Това категорично означава, че ръководството на „Слънчев бряг” АД работи напълно законосъобразно, в защита на обществения интерес, независимо, че това се оказва неудобно на определени среди.
Заключението бе обжалвано от хотелиерите в Апелативна прокуратура Бургас. Предварително имаше нескрита нагласа, за противоположно становище на Апелативния прокурор на Бургас по тяхното мнение. На 02.08.2011 г. АП действително отмени резолюцията на Окръжна прокуратура и върна преписката за допълнителни проверки с конкретни указания. Според ръководството на държавното дружество, актът на апелативния прокурор е незаконосъобразен. Казусът бе отнесен на най-високо равнище пред ВАП. Преди дни, върховните магистрати се произнесоха окончателно, като определиха актът на АП – Бургас за незаконосъобразен, който следва да бъде отменен.

Това категорично оборва отправяните от СНЦ “Съюз на собствениците” публични обвинения срещу управлението на „Слънчев бряг” АД. За разлика от някои хотелиери, десетки техни колеги в комплекса, както дипломати, туристи и граждани, адмирираха усилията за въвеждането най-после на контрол, ред на придвижване с МПС и “Синя зона” по алеите на туристическия комплекс. Ръководството на МВР също категорично застана зад предприетите в тази сфера мерки, тъй като те улесняват борбата срещу престъпността, проституцията и хаоса в тази невралгична през лятото зона.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване