10/06/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Фирми масово се регистрират в новия експортен портал

Само през първите дни от стартирането на новия експортен портал над 60 фирми са потвърдили регистрациите си в него, а общият брой посещения е надхвърлил 3000 души. Това съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, създател на портала, който официално ще бъде представен днес. Неговата цел е да подкрепя външнотърговската дейност на българските компании. Чрез регистрация в портала, която е безплатна, фирмите не само се включват и стават част от общофирмения каталог, но и имат възможност да представят актуални оферти и да потърсят бизнес партньори от и към чужбина, да се възползват от бази данни, подпомагащи намирането на производители, доставчици и дистрибутори. Гъвкава функционалност позволява търсене с помощта на филтри на продукт, сектор, отрасъл, които се задават от потребителя, твърдят от агенцията.
Освен това порталът предоставя голям обем статистическа и аналитична информация за външната търговия на България, за международните пазари, в това число договорноправни рамки, стокообмен, перспективи за развитие, основни икономически показатели, специфични изисквания към стоките от съответния пазар. Специално място на портала е отделено на инициативи в страната и чужбина: обучения и семинари, бизнес форуми и търговски мисии, международни панаири и изложения. Сред информационните и консултантските услуги, които предлага новият портал в помощ на експортно ориентираните български предприятия, са анализи, материали и ръководства. При необходимост от консултация по конкретен казус или въпрос потребителите на Националния експортен портал могат да отправят запитване към екипа на ИАНМСП, за което е предвидена специална секция „Попитай експерта”.
Порталът www.export.government.bg е разработен в изпълнение на проект за насърчаване на интернационализацията на българските предприятия по ОП „Конкурентоспособност“, по която агенцията е бенефициент.



Наши предприятия на панаир в Толедо


Български фирми ще представят изделията си на Международния занаятчийски панаир FARCAMA, Толедо, от днес до 16 октомври, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която организира участието им.
FARCAMA е най-голямото и едно от най-успешните регионални изложения в областта на занаятите в Испания. На него се представят майстори на керамика, бижута, кожa, ковано желязо, текстил. На българския щанд свои изделия ще представят седем наши фирми. Финансирането е в рамките на проект за насърчаване на интернационализацията на българските предприятия, по ОП „Конкурентоспособност“, по който ИАНМСП е бенефициент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване