10/07/11 18:35
(http://radiomilena.com/)

Спортен комплекс и изграждането на инфраструктура в ж.k. „Инцараки” -основен приоритет на ГЕРБ в Свети Влас

 „Кандидатирам се за кмет с цялата отговорност и с ясното съзнание за ангажиментите, които поемам към гражданите на Свети Влас. Знам, че мога да работя за просперитета и бъдещето на града ни”. Това заяви кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Свети Влас Руска Узунова по време на срещата си с жителите на града. Тя заедно с кандидата за кмет на община Несебър Атанас Терзиев и кандидатите от листата за общински съветници представи акценти от програмата си за управление в многофункционалната залата на кметството. Сред приоритетните проекти за Свети Влас са поетапна подмяна на ВиК мрежата в града, проектиране и изграждане на пътната инфраструктура на ж.к. „Инцараки“, както и изграждане на лодкостоянка със средства от оперативните програми
„За Свети Влас се направиха много неща през последните години, но те не са достатъчни. Изискват се още много усилия и работа, за да придобие той европейската визия, с която да се гордеем. Ангажираме се с изграждането на културен дом, защото залата, в която се намираме в момента, е недостатъчна като капацитет. Липсата на спортна база в града ни е проблем, койт през годините остава неразрешен. Затова сред приоритетите ни е и изграждане на  многофункционален комплекс за спортни прояви”, сподели Руска Узунова.
По време на срещата бе обсъден и проблемът с липсващата пътна инфраструктура в жилищен комплекс „Инцараки” в Свети Влас, пренебрегван през годините.
„Приоритет за нас ще бъде проектиране и изграждане на пътната инфраструктура на там. Имаме амбицията да осигурим пътна връзка, която са свързва комплекса с улиците ул. „Христо Ботев” и ул. „Гоце Делчев”. Освен жителите, много туристи минават по този маршрут и трябва да обърнем внимание на този участък. Друг важен проект за нас е реконструкция на пътя и изграждане на велоалея „Свети – Влас-Елените”, коментира Атанас Терзиев.
Той добави, че през последните 4 години е липсвала прозрачност в управлението на  общината. „За 4 години не видяхме нито един отчет от страна на управляващите, а общинските съветници нямаха достъп до административната информация. С моя екип няма да се обръщаме назад. Неслучайно мотото на кампанията ни е „Градим” и  ще работим за настоящето и бъдещето на община Несебър”.
Доказателство за това е и амбициозната, но реално изпълнима управленска програма за община Несебър, с част от която се запознаха жителите на Свети Влас. Сред бъдещите проекти се открояват реализиране на проектите за пречиствателна станция за отпадни води „Слънчев бряг – Несебър”, в която ще се включи и Свети Влас, приемането на Общ устройствен план и обособяване, както и изграждане на централна градска част в Несебър.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване