10/08/11 17:21
(http://radiomilena.com/)

Илияна Йотова: Европарите за рибарство не стигат до хората

 110 млн евро са отпуснати до 2013 година за развитието на рибарството и аквакултурите. От тези пари обаче, едва 14 млн евро са стигнали реално до хората, обяви в Бургас евродепутатът Илияна Йотова. Тя е в града за откриването на информационния си офис.
Това неусвояване на пари може да ни изиграе лоша шега при следващото разпределение на бюджета още повече, че в условията на криза средствата ще бъдат намалени, призна Йотова. Като своя основна задача при работата си в комисията по рибарство и аквакултури към Европейския парламент, Илияна Йотова поставя проблема с изплащането на средствата по програмите.
В момента парите пристигат при хората след две години чакане. „Ще искаме този срок да се съкрати на 9 месеца- от подаването на необходимите документи, до получаването на средствата”, допълни още Йотова. Илияна Йотова е единственият български депутат в комисията по рибарство и аквакултури към Европарламента. При разпределението на квотите се оказало, че Румъния остава без представител в комисията.
„В момента, в който започнах работа в тази комисия, бях неприятно изненадана, че се говори за Средиземно море, Балтийско море, прехвърляха се средства и никой не говореше, че на територията на ЕС вече съществува и нашето Черно море. Трябваха ми много усилия, за да убедя моите колеги защо е необходимо да се напише специален доклад за Черно море, да се приеме резолюция на ЕП, т.е. Черно море да стане неразделна част от голямата европейска политика по отношение на моретата”, каза още Йотова.
Тя допълни, че ще бъде създадена и специализирана комисия по проблемите на Черно море. Първоначално идеята се е сторила революционна на част от колегите й, призна Йотова, цитирана от gramofona.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване