10/09/11 19:39
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: ВМС заслужават най-добрата техника

Независимо от кризата, Военноморските сили (ВМС) заслужават най-доброто по отношение на техниката. С приемането на въоръжение на хеликоптерите „Пантер“ страната ни получава най-доброто. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по предаване на първата от трите нови машини на ВМС в морската вертолетна авиобаза „Чайка“-Варна. Хубавото е, че тези хеликоптери ще имат приложение в мирно време. Надявам се с тези три "Пантери" да не се говори повече по темата за Шенгенското пространство, каза още министър-председателят.
Според Борисов, независимо от факта, че външната политика на България не е насочена към воюване, тези вертолети ще бъдат изключително ценни за търсене и спасяване по море и за други хуманитарни операции. Той призова представителите на фирмата-доставчик да потвърдят, че най-доброто от света е на българската шенгенска граница. Другите два хеликоптера ще бъдат доставени през ноември, поясни министърът на отбраната Аню Ангелов. Цената на всяка машина без боеприпасите и логистичната поддръжка е около 20 милиона евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване