10/09/11 19:41
(http://www.klassa.bg/)

След 2012 г. софтуер ще търси екстремисти

Специален софтуер ще помага за откриване на екстремисти чрез видеонаблюдение на рискови места като летища, стадиони и пространства, където се струпват много хора. Това съобщи вчера директорът на Института по психология на МВР комисар доц. Неделчо Стойчев пред БТА. Униформените ще разполагат със софтуера, който се осигурява с европейски средства, след 2012 г. По проекта ще бъде изградена система от поведенчески невербални признаци, по които ще могат да бъдат идентифицирани потенциални екстремисти при видеонаблюдение на рискови места. „По този начин подобни прояви ще бъдат стопирани още в зародиш“, обясни шефът на Института по психология на МВР.
Друг европейски проект, по който институцията има надзорни функции, е свързан с борбата с радикалния екстремизъм. По думите на Стойчев пример за подобно явление е изпращането на пликове-бомби от крайни леви екстремисти, каквото се е случвало преди години в Гърция. След осъществяването на проекта се очаква да има по-голяма яснота за явлението и за начините на борба с него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване